Аромамаркетинг, аромареклама, аромадизайн, ароматизація, видалення небажаних запахів.

aromaprybory-logo
АРОМАПРИЛАДИ
logo-aromaty-mini
АРОМАТИЗАТОРИ
service-logo
АРОМАТИЗАЦИЯ “Під ключ”



Ароматизовані магазини, зали ресторану, приміщення готелю, офісу або спортклубу поряд з дизайном інтер’єру, правильним освітленням і добре підібраною музикою не тільки підвищують ексклюзивний імідж, вони створюють переживання від відвідування або покупки, занурюють клієнта в “святкове” настрій, стимулюють інтерес відвідувача, його лояльність і імпульсні покупки.

Крім того, ароматизація приміщення необхідна також для освіження приміщення і усунення неприємних запахів (аромаклінінг), які виникають в будь-якому людному місці.
Вважається, що завдяки “правильної” ароматизації повітря можна збільшити продажі магазину до 15% і більше – без всяких дизайнерських перепланувань і розширення асортименту.

ОСНОВНІ ЦІЛІ АРОМАМАРКЕТИНГУ

  • Виділитися серед конкурентів;
  • Створити святкову атмосферу для покупців (виключити “рутинність” покупки);
  • Стимулювати імпульсні покупки;
  • Акцентувати певний сегмент товарів;
  • Поліпшити сприйняття клієнтом якості пропонованих товарів і послуг;
  • Підкреслити стиль, імідж та статус закладу;
  • Стимулювати повторне відвідування (торгових) точок;
  • Мотивувати персонал, підвищити працездатність, увагу, точність;
  • Вирішити проблему природних неприємних запахів (напр. Рибного відділу магазину, кухні ресторану або запаху сирості в напівпідвальному барі).

ПСИХОЛОГИЧНІ ПРИЧИНИ ВИКОРИСТАННЯ АРОМАТІВ В МАРКЕТИНГУ

  • При правильному використанні запаху, він буде доповнювати і посилювати ефект від реклами, зокрема, візуальної.
  • Оскільки запахи тісно пов’язані з пам’яттю і швидше за все пробуджують пам’ять, отже при формуванні у рекламній аудиторії стійкою зв’язки «запах – рекламний образ» будь-яке джерело знайомого аромату матиме ефект рекламного впливу. Тобто, буде пряма сигнальна зв’язок: «певний аромат = певний товар», або «певний аромат = певна фірма».
  • Так як, враження людей від запахів емоційно забарвлені і запахи впливають на психоемоційний стан людини, отже, при супроводі реклами правильно підібраним запахом, можна створювати емоційно позитивне ставлення до об’єкта реклами, а, отже, за рахунок емоційної складової зв’язки «запах = позитивні емоції »(при цьому маємо на увазі« запах = рекламний образ ») впливати на попит більше, ніж при використанні звичайної реклами.
  • Оскільки запахи здатні впливати на людей багатьма тонкими способами, яких вони не усвідомлюють, можливо за допомогою цих тонких інструментів посилювати мотиваційну складову впливу реклами.
  • З огляду на те, що в сучасному світі у людей перевантажені зорові і слухові аналізатори, використання недоиспользованного нюхового аналізатора має великі перспективи і дозволить домогтися необхідного рекламного ефекту за допомогою меншого обсягу реклами. Простіше пробитися до незавантаженого нюхової аналізатору ніж до перевантаженому зоровому або слуховому.